نمای اچ پی ال (HPL)

نمای اچ پی ال (HPL)

مطالعه این مطلب حدود 2 دقیقه زمان خواهد برد.

ورق های اچ پی ال (HPL) که به فرمیکا نیز مشهورند، از لایه های متعدد کاغذ کرافت تشکیل شده اند.

نمای اچ پی ال (HPL) چیست؟

HPL مخفف کلمه (High Pressure Laminate) می باشد و درواقع صفحاتی هستند که از ترکیب لایه های سلولزی و رزین های فنولیک تولید می شوند و در تمامی ساختمان کاربرد دارند.

ترکیب مذکور پس از قرار گرفتن در دمای 180 درجه سانتی گراد و بالا تر و تحت فشار 80bar تبدیل به صفحاتی محکم می شوند. سطوح بیرونی این صفحات توسط لایه های رنگی ( نمای طرح چوب, نمای طرح سنگ, نمای طرح های دیجیتال, نمای رنگهای ساده و مرکب.. ) و همچنین بوسیله پوشش ضد خش پوشانده می شوند تا مورد استفاده قرار بگیرند.

ورق های اچ پی ال (HPL) که به فرمیکا نیز مشهورند، از لایه های متعدد کاغذ کرافت تشکیل شده اند. در فرآیند تولید ورق های اچ پی ال، لایه های مختلف کاغذ کرافت بوسیله روکش ورق به رزین های ترموست آغشته شده و در فشار و دمای بالا به یک ورق متراکم، فشرده و یکپارچه تبدیل می شوند.

نمای اچ پی ال (HPL) یکی از نماهای ایده آل برای طراحی نمای ساختمان است که آزادی عمل مناسبی در اختیار طراح قرار می دهد. نصب ورق اچ پی ال به عنوان نمای خشک نه تنها بسیار آسان و سریع است، بلکه در برابر عوامل محیطی مانند تابش آفتاب تغییر رنگ نمی دهد، دارای وزنی سبک بوده و به راحتی قابل شستشو می باشند. با توجه به مزایای متعدد ورق های اچ پی ال می توان گفت نمای اچ پی ال (HPL) گزینه بسیار مناسبی برای طراحی نمای خشک ساختمان می باشند.

در طراحی نما ساختمان به روش خشک با استفاده از ورق اچ پی ال (HPL) می بایست در انتخاب روش اجرا با توجه به شرایط طراحی نما دقت فراوانی شود؛ به عنوان مثال در مواردی که ممکن است استفاده از نمای اچ پی ال اجرا در طراحی نما را محدود نماید استفاده از این پانل ها در سطوح منحنی است. هرچند استفاده از نمای اچ پی ال (HPL) در سطوح منحنی امکان پذیر است؛ اما تعیین ضخامت ورق و همچنین روش نصب آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

در کشورهای صنعتی به نماهای اچ پی ال Rain Screen نیز می‌گویند، به معنی دیوار یا صفحه ضد باران. نمای اچ پی ال (HPL) یکی از نماها با اجرای خشک است که بعنوان عایق عمل می کند، عملکرد این نما بدین صورت است که، در قسمت پشتی پنل ها فضای خالی جهت زیرسازی وجود دارد، این فضا که فاصله‌ای بین نما و جداره بیرونی ایجاد می‌کند، با ایجاد شرایط تهویه دائمی از تعرق صفحات جلوگیری نموده و جلوی ورود سرما و یا گرما را می‌گیرد. هرچند بهتر است با در نظر گرفتن تمامی موارد در عایق سازی ساختمان، ناحیه اجرا را ایزولاسیون نمود.

ویژگی های موثری مانند مقاومت بالا , بدون نیاز به شستشو, ضد خش بودن, مقاومت مکانیکی , مقاومت در برابر حرارت و آتش سوزی, اجرای آسان, نصب بصورت خشک، خاصیت آنتی باکتریال و الکترو استاتیک از دیگر خواص جالب توجه این محصول هستند